Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Turizm Haftası 15 Nisan 2009

 Turizm Haftası              

AMAÇ

Turizm Haftası; Toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Hafta içerisinde halka ve özellikle gençlere yönelik çeşitli konferans, seminer, sempozyum, panel, haftanın önemini vurgulayan çeşitli yarışmalar, defileler ve çevre gezileri düzenlenmektedir. Dolayısıyla, hafta içerisinde turizmin sürekli gündemde kalması sağlanmaktadır.

HAFTANIN TARİHÇESİ

“Turizm Haftası” Etkinlik Programı 26.07.1976 tarih ve 1893 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak yürürlüğe girmiş, 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü olarak kutlanmıştır. 1983 yılından itibaren havaların soğuk olması ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın da görüşü alınarak Makam Onayı ile 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verilmiştir.

Ancak; Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ve bu konuda Bakanlıkça yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir.

Turizm Haftası, 2009 yılında 33. kez kutlanacaktır.