Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kütüphaneler Haftası Kutlanıyor 28 Mart 2011

 


   Bu yıl 47.’si kutlanacak olan Kütüphaneler Haftası nedeniyle ilimiz Kültür ve Turizm Müdürlüğü Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından bir kutlama programı gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA, Türkiye İş Kurumu Karaman İl Müdürü Kenan ATEŞ, Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Genel Sekreteri Halil İbrahim İNCEKARA, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani KARAÇAM başta olmak üzere daire müdürleri, öğretmenler katılırken halkın ve öğrencilerin ilgisi de dikkat çekti.  Açılış konuşması ve şiir dinletisi ile başlayan programda Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından öğrencilerin kütüphaneleri tanıması, önemini kavraması ve kütüphanelerden etkin bir şekilde faydalanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla, İlköğretim okulları 6. ve 7. sınıflar arasında düzenlenen ‘’Kitap ve Kütüphane’’ konulu Hikâye Yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

   Yarışmada birincilik ödülü Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Rümeysa Kabak’ın olurken ikincilik ödülü 19. Mayıs İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Altuntaş’a üçüncülük ödülü de İbrahim Bey İlköğretim Okulu öğrencisi Leylanur Kayhan’a verildi. Ayrıca İl Halk Kütüphanesi olarak en çok kitap okuyan yetişkin okuyucu Emel ÜLKER’e  de ödül takdim edildi.  Etkinlik dâhilinde udi Sanatçı Kamil ARSLANTÜRK tarafından solo ud eşliğinde bir müzik dinletisi sunuldu. Program 47. Kütüphaneler haftası nedeniyle düzenlenen sergi açılışının yapılması ve ikramlar ile sona erdi. Kütüphane haftası çeşitli etkinlikler ve çalışmalarla kutlanmaya devam edecek.

      Programda Sayın Bakanımız Ertuğrul GÜNAY’ın kutlama mesajı da okundu. Bakanımız mesajında “Kütüphanelerin bulundukları yörenin sosyal ve kültürel kalkınmasına geniş ölçüde katkı sağladığını belirterek kütüphanelerimizin birer kültür merkezine dönüştürülmesi amacıyla gayret sarf ettiklerini vurguladı. Aynı zamanda edebiyat kütüphanelerinin açılması yönünde çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakanımız, yaşamımızdan kütüphanelerin eksik olmamasını temenni ederek 47. Kütüphaneler haftasını kutladı. Karaman milletvekilleri Sayın Lütfü ELVAN ve Sayın Mevlüt AKGÜN’de programımıza göndermiş oldukları mesajlarında “yoğun meclis çalışmalarım nedeniyle çok istememe rağmen yanınızda olamamaktan üzüntü duyuyorum. Kütüphane haftasının hayırlara vesile olmasını diler katılımcı tüm arkadaşlara saygı ve sevgilerimi sunarım ifadelerine yer verdi.