Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Papara

 
MALZEMELER: Miktarı
Tulum peyniri (yağlı) 500 gr.
Tereyağı 150 gr.
Domates salçası 1 yemek kaşığı
Soğan 1 adet
Pul biber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Su 3 su bardağı

Tarif: 6 kişilik

YAPILIŞI: Yağlı tulum peynirini 5- 6 saat önceden suya ıslatın. Tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı çevirin. Salçayı koyup karıştırarak 3 bardak suyu dökün ve tuzunu da koyun ve kaynamaya bırakın. Islanan peynir kaynayan karışıma eklenir. Diğer bir kaba ekmek kızartma makinasında kızartılmış ve doğranmış ekmekler konulur. Ocaktan indirilen karışım ekmeğin üzerine dökülür. Tereyağı eritilir, pul biber ilave edilir, üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapın.