Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sayın Bakanımızın Turizm Haftası mesajı 14 Nisan 2009

                             src=http://www.karamankultur.gov.tr/kulturMd/image/turkiye.gif
           
           
           Sayın Bakanımız Ertuğrul GÜNAY'ın Turizm Haftası mesajı:
           Turizm,ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra,insanların ve toplumların birbirini tanımasında ,kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır.

           

            Bakanlığımız turizm alanında ülkemizin pazar payını artırmak ve dünya çapında bir Türkiye markası yaratmak amacıyla etkili bir turizm politikası oluşturmuş ve uygulamaya koymuştur.Turizm politikamız, ‘’Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ‘’ çerçevesinde , sektörün katılımı sağlanarak geliştirilmekte ve yürütülmektedir.Deniz , kum ve güneş turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerimizi de insanlığın hizmetine sunmak ve turizmin çeşitliliğini çoğaltarak özellikle kültür ve termal alanlarında bir atılımı gerçekleştirmek hedefindeyiz.

 

            Bu belirlenen hedefler doğrultusunda , turizmi ekonomimizin en verimli sektörü haline getirmek için yurdumuzun doğal,tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak planlı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla çalışıyoruz.

             Bu düşüncelerle Turizm Haftası’nı kutluyor,Bakanlığımız çalışanlarına ve tüm turizm sektör mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.