Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TÜRKİYE OKUYOR, KARAMAN OKUYOR PROJELERİ. 20 Mayıs 2011

 
  align=middle

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde gerçekleştirilen Türkiye Okuyor, Karaman Okuyor projesi kapsamında Karaman’da gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili proje tanıtımı nedeniyle Karaman Valisi Süleyman Kahraman bir basın toplantısı düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği proje için 20 Mayıs 2011 Cuma günü saat 15.00’de Valilik Toplantı Salonunda bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çökce, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Evren, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Altan, Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı Sekreteri Halil İbrahim İncekara ve basın mensupları katıldı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, kampanyanın öneminden bahsettiği konuşmasında; “Zamanın yurdu kitaplardır ve zaman kitaplarla yaşar. Her kitap, her satır aslında zamanın kimliğidir. Mesnevî, Mevlana’dır aslında. Su Kasidesi Fuzuli’dir. Nutuk, Mustafa Kemal’dir. Çünkü kitap bir ayna gibidir ve ne yaşanıyorsa onu yansıtır.  Kitap geçmişin sözcüsü, geleceğin muştusudur.  Ama en önemlisi kitap ruhun en önemli enerji kaynağıdır. 

Kitabın geçmişle gelecek arasındaki elçi olduğunu düşünürsek,  Cumhurbaşkanımız,  Sayın Abdullah Gül’ün himayesinde başlatılan  “Türkiye Okuyor Kampanyası”nın önemine dahi iyi vâkıf oluruz.  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan kampanyanın ihtiva ettiği anlam, sadece bugünümüzü değil aynı zamanda yarınımızı da kuşatmaktadır.  İşte bu farkındalıkla hareket ederek, kampanyanın ilimizde de hayat bulması için azami gayreti gösteriyoruz.

İl yürütme kurulunca yürütülecek olan çalışmalarla okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere okuma-yazma öğretilecek, bilgisayar kullanamayanlara bilgisayar okur-yazarlığı kazandırılacak, kitap okumayı yaygınlaştırmak için adımlar atılacak, her ay projelerin birincileri ödüllendirilecektir.  Bu doğrultuda proje yürütme komisyonunca eylem planı hazırlanmış olup, çeşitli plan ve programlar yapılmıştır.  Bu süreçte daha önceki çalışmalar düzenli bir şekilde sürdürülecek,  ayrıca diğer kurum ve kuruluşların da projeye aktif katılımları sağlanacaktır. 

Kampanya ilerledikçe bireysel ve toplumsal kalkınmanın ve kültürel gelişmenin ivme kazanacağına inanıyoruz.  Çünkü zamanı, zamanı anlayanlar, geçmişi ve geleceği kavrayanlar yönetir. Okuma konusundaki ivme Karaman’ı ülkemizde, ülkemizi de dünya arenasında daha yüksek noktalara taşıyacaktır. Kitaplar hayatımızda ekmek kadar, su kadar aziz bir yer bulsun diyor,  projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek kampanya ile ilgili olarak yaptığı konuşmada; “ Bu kampanya her şeyden önce toplumun her kesimini kapsayan bir kampanya. Daha önceki kampanya belli kesimlerle sınırlı kalmıştı. Bu kampanya ile toplumun her kesimini hem işin içine katıyoruz, hem de onlardan da görev almalarını bekliyoruz. Bizim özel kesimden, şirket ve fabrikalardan ve STK’lardan kitap kampanyasına destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Türkiye Okuyor, Karaman Okuyor kampanyasına ilişkin olarak belirlenen ve temelde kitap okumanın yaygınlaştırılmasına yönelik olarak belirlenen 12 tane proje ile ilgili olarak katılımcılara ve basın mensuplarına bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan  “Türkiye Okuyor Kampanyası” ile toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi amaçlanıyor.